čtvrtek 14. března 2013

  14.03.2013 Hat Bang Ben


Tak dneska jsme se vyspali, žádné vstávání se sluníčkem! Snídaně v resortu, pak nakládáme jídlo, vody, potáp. brejle, šnorchly a sebe na nákladní prostor pickupu a jedeme do přístaviště.



Přestupujeme do bárky s motorem ve vzduchu  a dlouhou tyčí na konci se šroubem.  




Jedeme my a náš nový kamarád - cyklista s jižní Afriky (mladý, 30-ti letý sympaťák). Majitel bárky je usměvavý kudrnatý Thajec, černý jak bota. Bohužel neumí ani slovo anglicky. Vyrážíme k ostrovům v dáli. Po hodině se nám zjevuje zátoka s pláží, takovou krásu jsme dosud nespatřili! 






Úzký pruh pláže rozděluje ostrůvek na dvě částí. Nevíme, kde se máme koupat dříve. Dvě hodiny blaha a jedeme dál. Po cestě zbaštíme výbornou rýži se zeleninou (výlet je all inclusive). A jsme na další pláži. Vyvaluje a picknikuje tu už další thajská rodinka. 



Náš kolega má kafe a tak s nimi navazuje kontakt. Poležíme, pokoupáme a jedeme se podívat na mangrovové porosty. Krása jedinečného komplexního ekosystému lesů, které koření v příbřežní slané vodě. 



Okolo třetí hodiny jsme zpět v našem přístavišti. Za mostem na nás čeká pickup a jedem na korbě zpět. S Jihoafričanem jsme se opravdu skamarádili, je to naše krevní skupina. Ještě navzájem obdivujeme svá kola a probíráme detaily vybavení. Zítra odjíždí, dělá okruh a vrací se zpět do Bangkoku.