neděle 3. března 2013

 02. - 03.3.2013  Praha - Moscow - Bangkok


Ráno přijel Roman jako obvykle se svým mikrobusíkem Hyundai přesně na čas. Pár fotek s koly v krabicích (krásně se vešly) a další minimální bagáží a vyrážíme s Julkou na letiště. 



Jsme tu s opravdu luxusním předstihem, takže ještě nezačalo odbavování našeho letu u Aeroflotu. Bohužel nějak nefungoval check-in přes internet, tak to řešíme samoobslužným terminálem (nic moc). Je divné, že na let z Moskvy už je spousta dobrých sedadel zabraných. No ale aspoň jsme vedle sebe a do Moskvy dokonce u okýnka. Je krásně, let trvá jen 2 a půl hoďky. I v Moskvě při přestupu je hezky, ale venku už větší kosa než v Praze (- 10 st. C).
Úplně nový Boeing 777, ještě voní! Máme místo do uličky, alespoň se můžeme procházet. Letušky bohužel modré uniformy, ty červené asi teprve budou. Hostí nás ale královsky, večeře s předkrmem, výběr ze dvou jídel, zákusek. Mínusem je jen úplná prohibice. Zábavný systém dost padá, my ale stejně nejvíce sledujeme aplikaci, kde je vidět pohyb letadla nad zeměkoulí, to je perfektní. Jinak spíš naše filmy na iPadu. Ráno v 8:25 (no tedy v našich hlavách ještě hluboká noc - 2:25..)  přistáváme. Už v přestupním tunelu z letadla na terminál cítíme to horko. Naše česká noha vstupuje poprvé na asijskou půdu! Tak, a teď napětí, dorazila naše kolečka? A pokud ano, v jakém stavu? A taky naše další 2 báglíky spojené do jednoho? Imigrační formality, dokonce nás i fotí. A pak už k přepážce oversize bagáže. Z dálku už je vidíme, naše krabice!! Trochu zdevastované, ale celé. Baglík se taky našel. Jsme kompletní. Budíme s krabicemi na vozíku pozornost. Taxi (ty větší, mikrobusíky) se nám podbízejí, ale 1 400 bahtů (cca 1000 Kč) do našeho hotelu? Trochu silná cikorka. Až jedna thajka od jakési limousine nám poradí, abychom sjeli o patro níž, kde jsou obyčejnější taxíky. No tady už máme štěstí a domlouváme větší dodávku za 700 bahtů. 



Kolem 12 jsme v hotelu @Hua lamphong u nádraží. 



Bereme krabice na pokoj a s napětím je otvíráme. Úleva... je to OK. Takže sborka a jsou připravena!

 Odpoledne ještě skákneme na nádraží a kupujeme lístky na zítra do Phetchaburi. Bohužel ranní expres nemá nákladní (cargo) vagon, takže to tam s kolama nejde. Tedy pojedeme až ve 13 h.  Teď ještě zjistit, jak zítra zaplatit ten nákladní vagon. Nikde nic není napsaného v angličtině, klikyháky neumíme. Z blogů jsme vyčetli, že se to platí někde na peróně. Po půlhodině hledání jsme objevili stánek náčelníka, tak tady to snad zítra zaplatíme. A pak už do víru dopravního chasosu. Je opravdu dusno..., prádelna. Kolem 17 h dorážíme na okraj čínské čtvrti a jednomu s 10-ti top Bangkoku -  chrámu Wat Traimit.s 5,5 tunovým Budhou (toho si ale necháme na příště, právě nám zavřeli..). I z venku je ale chrám impozantní, zlatá a bílá barva kontrastují. 


Večer dáváme v nádražní čtvrti 3x polévku kuře s nudlema, dohromady za cca 70 Kč.